jetske

Ik ben Jetske Scholten-Nobel, geboren in augustus 1979 in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Mijn vader heeft jarenlang ontwikkelingswerk gedaan in diverse Afrikaanse landen en na ruim tien jaar heeft hij mijn moeder ontmoet in Burkina Faso. Samen met mijn vader, moeder en broertje heb ik tot mijn elfde veel gereisd en diverse Afrikaanse landen ontdekt, zoals Burkina Faso, Rwanda en Guinee-Bissau.

In Afrika heb ik niet alleen veel leed en armoede gezien, maar ook prachtige landen en rijke culturen ontdekt. Ik heb muziek gehoord, gezelligheid ervaren, veel gelachen en genoten van de warmte en saamhorigheid. Ondanks de uitdagingen die er waren, deelden we lief en leed en moedigden we elkaar aan bij succesen en tegenslagen.

Op jonge leeftijd raakte ik geïnspireerd door de prachtige handgemaakte producten die ik zag in de landen waarin ik ben opgegroeid. Nu, vele jaren later, wil ik graag iets teruggeven aan de gemeenschappen die mij zoveel hebben geleerd. Met ByLebon hoop ik een brug te slaan tussen lokale vakmensen in Afrikaanse landen en Nederlandse consumenten, zodat we samen kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen.

Waarom ben ik ByLebon beginnen?

Om Nederlandse consumenten kennis te laten maken met authentieke, hoogwaardige en duurzaam geproduceerde woonaccessoires uit Afrikaanse landen. Wij zetten ons in voor eerlijke handel en verbetering van de leef- en werkomstandigheden van de lokale producenten met wie we samenwerken. Door het bieden van kansen en het ondersteunen van gemeenschappen, willen we bijdragen aan een positieve impact op de levens van Afrikaanse ambachtslieden en hun families. Ons streven is om een duurzame toekomst te bevorderen en tegelijkertijd de schoonheid van Afrikaanse producten te delen met de rest van de wereld.

Eerlijkheid en integriteit

Bij ByLebon hechten we veel waarde aan eerlijke handel. De ambachtslieden krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. Daarom kopen we alle producten zelf, lokaal in Afrika, en investeren we veel in persoonlijke relaties met de vakmensen. We willen ze goed leren kennen, zodat we weten wat ze nodig hebben om hun creativiteit nog beter tot uiting te laten komen en de kwaliteit van de producten te verbeteren.

Persoonlijk en verbindend

Met ByLebon bieden we onze klanten de mogelijkheid om de persoon achter het product te leren kennen. We geloven dat de verhalen en persoonlijke ervaringen van de vakmensen die onze producten maken, bijdragen aan de waarde en uniciteit van elk product. Daarom investeren we veel tijd en moeite in het opbouwen en onderhouden van persoonlijke relaties met onze partners in Afrikaanse landen. We willen hun normen en waarden, dromen en ambities begrijpen en ondersteunen. Op deze manier willen we niet alleen hoogwaardige producten leveren, maar ook bijdragen aan een betere toekomst voor Afrikaanse ambachtslieden en hun gemeenschappen.

Draag ook een steentje bij

Bij ByLebon vind je prachtige, authentieke woonaccessoires die een warme sfeer in huis creëren. Door het aanschaffen van één van onze producten draag je bij aan een betere toekomst voor de lokale ambachtslieden en hun families. Bezoek onze webshop en ontdek onze unieke collectie!

Bekijk de producten